Droogdok Jan Blanken

Droogdok Jan Blanken is het eerste stenen en het oudste bewaard gebleven droogdok in Nederland. Een uniek monument en nog in bedrijf. Regelmatig worden er schepen gedokt volgens de methode bedacht door Jan Blanken. Wat is er mooier dan het dok van dichtbij te bekijken.

Droogdok Jan Blanken

Voor jong en oud is een bezoek aan onze maritieme reparatieplaats een unieke belevenis. Waan u even terug in de tijd van de Grote Zeehelden. Kom innovatief ambachtelijk vakmanschap bewonderen in het historische Droogdok Jan Blanken.  Het Droogdok bestaat uit 2 dokken. Het kieldok voor klein onderhoud en het timmerdok voor groot onderhoud en scheepsbouw. Bijzonder is de schipdeur die het dok afsluit.

Programma
Uw groep wordt ontvangen in het sfeervolle bezoekerscentrum waar men onder genot van koffie met gebak een film ziet over de bouw van het droogdok. Vervolgens neemt een ervaren gids u mee naar alle bijzondere plaatsen. Daal af naar de dokvloer, sta aan de voet van de gigantische schipdeur en beleef de magie van het mysterieus aquaduct. In het bezoekerscentrum zijn naast een permanente expositie ook interactieve beeldschermen.

Inclusief
- vervoer per luxe touringcar
- koffie of thee met gebak
- entree Droogdok
- rondleiding

Optioneel
- lunch
- diner

Tip: Droogdok Jan Blanken is prima te combineren met Rotterdam of Neeltje Jans. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Droogdok Jan Blanken
Droogdok Jan Blanken