Erlebnispark Emsflower

Een belevenis in het bloemenparadijs

Kwekerij met Erlebnispark „Emsflower” is de grootste kwekerij van Europa in pot –en perkplanten met bezoekerspark, gelegen in Duitsland direct over de grens.

 

Erlebnispark Emsflower

Het Erlebnispark van Emsflower bied een interessant kijkje achter de schermen van Europa’s grootste perk- en potplantenkwekerij. Meer dan 300 miljoen planten per jaar verlaten onze kassen! Laat je verbazen over de automatisering in de tuinbouwbranche. Geniet van de aanliggende tropische tuinen en ontdek de verschillende exotische dieren. In de vlindertuin vliegen honderden tropische vlinders rond! Het Erlebnispark bied een dagje uit voor jong en oud, bij zowel goed als slecht weer.

Bijna onvoorstelbaar: onze kwekerij produceert elk jaar maar liefst 500 miljoen planten op een oppervlakte van 882.000 m². De planten worden geleverd aan de groothandel, super -en bouwmarkten. In het geheel overdekte Erlebnispark kunt een kijkje nemen achter de schermen van de kwekerij. Ook wandelt u door de tropische -en cactustuin waar ontelbare soorten inheemse en exotische planten te bewonderen zijn. Ontdek de adembenemende en fascinerende wereld van de vlinders. De showkas geeft u veel informatie over de groei en bloei van vele soorten snijbloemen en
groentes.

Programma
Uw groep wordt ontvangen met koffie of thee en gebak. Daarna volgt de rondleiding. Ontdek tijdens de rondleiding Productie en Techniek, en de rondleiding Showkas en Wondere Wereld van de Vlinders (beide duren 30 min.) de indrukwekkende plantenwereld van Emsflower. Wilt u meer weten over de bedrijfsvoering, de logistiek achter het geheel of gewoon de mooiste plekjes opzoeken? Na deze informatieve rondleiding staat er een koffietafel met kroket voor u klaar. Na de middag kunt u op eigen gelegenheid ‘’ Gartenwelt Emsburen’’ het XXL tuincentrum van Emsflower bezoeken.

Inclusief
- vervoer per luxe touringcar
- koffie of thee met gebak
- rondleiding
- koffietafel met vleeskroket

Optioneel
- diner

Productieproces
Neem een kijkje achter de schermen van Europa’s grootste kwekerij van pot- en perkplanten. Het productieproces is het gehele jaar te bezichtigen. Afhankelijk van de bestellingen en het seizoen kunnen zowel de stekrobot en de plantmachines evenals onze productiemedewerkers in actie worden gezien. Daarnaast ziet u verschillende videobeelden van alle belangrijke en interessante productiestappen.

Vlindertuin
In de vlindertuin vliegen meer dan 1.000 kleurrijke vlinders vrij rond, in ongeveer 40 tot 50 verschillende soorten uit Costa Rica en Maleisië. Bewonder onder andere handpalmgroote exemplaren in een prachtige omgeving, en volg van dichtbij de levenscyclus van de vlinder.

Tropentuin
In de tropische tuin vindt u een landschap met prachtige beken en vijvers. Bovendien zijn hier uitzonderlijke planten en dieren van over de hele wereld te bewonderen. Cactussen, honderden jaren oude olijfbomen, stokstaartjes, aapjes, papegaaien en andere exotische vogels. Neem plaats op een van de vele zitgelegenheden en geniet van de omgeving. Laat de tropen dichterbij komen!
 
Showkas
In de showkas worden verschillende soorten snijbloemen en groentes geteeld. U krijgt een indruk van het bijbehorende productieproces. Wist u bijvoorbeeld dat een tomatenplant tot wel 15m lang kan worden? Hoe kunnen deze planten in onze kas van slechts 4,5m hoogte groeien? Dit en veel meer ontdekt u bij ons!

Speelparadijs en Restaurant
Het middelpunt van het park is een uitgebreide overdekte speeltuin van waaruit elke themagebied te bereiken is. In een natuurlijke omgeving kunnen kinderen zich uitleven. Klimmen, klauteren en van de glijbaan. Hier wordt kinderen van elke leeftijd en bij alle weersomstandigheden iets geboden. In de tussentijd zorgt de kiosk ervoor dat er een kleinigheid gegeten en gedronken kan worden. Ons aangrenzende restaurant biedt gezellige zitplaatsen in een kleurrijke en bloemige omgeving.

„Gartenwelt Emsbüren“, het XXL-tuincentrum van Emsflower
Op een spectaculair groot perceel van 82.000m2 vindt u ,,Gartenwelt - Emsburen‘‘ het XXL tuincentrum van Emsflower. Hier vindt u alles wat zoekt op het gebied van bloemen, kamer –en tuinplanten, decoratieartikelen, tuinmeubelen en nog veel meer. Laat u inspireren door het uitgebreide assortiment.

Combineer uw bezoek aan het Erlebnispark met een bijzondere shoppingbelevenis in het tuincentrum en geniet zo van een compleet dagje uit met uw reisgroep. Het tuincentrum is vanaf Emsflower zowel te voet als met uw bus goed bereikbaar.

Erlebnispark Emsflower
Erlebnispark Emsflower
Erlebnispark Emsflower
Erlebnispark Emsflower
Erlebnispark Emsflower
Erlebnispark Emsflower
Erlebnispark Emsflower