Kasteelstad ’s-Heerenberg en Montferland

Beleef de rijke geschiedenis van de middeleeuwse stad en zijn prachtige heuvelachtige omgeving.

’s-Heerenberg is de enige stad in Nederland die zich kasteelstad mag noemen. Dit dankzij het indrukwekkende kasteel Huis Bergh, een van de grootste van Nederland, dat gelegen is binnen de grotendeels bewaard gebleven verdedigingswal die deze bijzondere stad ooit omsloot.

Kasteelstad ’s-Heerenberg  en Montferland

De geschiedenis van de stad en haar omgeving gaat eeuwen terug en hiervan zijn nog veel sporen zichtbaar, zoals oude straten, monumentale panden en verdedigingstorens. Kasteel Huis Bergh en het Stadsmuseum vertellen de verhalen van vroeger en voeren u terug in de tijd. Omgeven door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, de Montferlandse bossen, maakt een bezoek aan kasteelstad ‘s-Heerenberg meer dan de moeite waard.

Programma
Bij aankomst in ’s-Heerenberg wordt u ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met gebak van de lokale bakker. U krijgt de bijzondere geschiedenis van het kasteel en haar bewoners te horen en u kunt de uitgebreide unieke collectie middeleeuwse kunst en handgeschreven boeken bewonderen. Onze gidsen nemen u in het Stadsmuseum mee naar lang vervlogen tijden en laten u kennis maken met de rijke geschiedenis van stad en streek aan de hand van enkele personages van eeuwen geleden. In de grafelijke Munt laat de muntmeester zien hoe honderden jaren geleden munten werden geslagen.

In een van de horecagelegenheden in het gezellige centrum van de stad kunt u eventueel op eigen gelegenheid genieten van een heerlijke lunch. Na de lunch wordt u bij het kasteel opgehaald door enkele koetsiers die u vanuit met paarden bespannen huifkarren de bijzondere omgeving en de Montferlandse bossen laten zien. Zij voeren u naar de Hulzenberg waar u meer dan 100 meter boven NAP een schitterend uitzicht over de beboste heuvels en het Rijndal heeft. Hierna wordt u weer naar het kasteel teruggebracht. De meeste locaties en de huifkar zijn toegankelijk voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.

Inclusief
- vervoer per touringcar
- koffie/thee met gebak
- rondleiding met gids kasteel Huis Bergh
- rondleiding met gids stadsmuseum
- demonstratie in de grafelijke Munt
- huifkartocht
 
Optioneel
- Lunch
- Diner op terugweg

Kasteelstad ’s-Heerenberg  en Montferland
Kasteelstad ’s-Heerenberg  en Montferland