Kasteeltuinen Arcen

Het mooiste decor van Limburg…

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa.

Kasteeltuinen Arcen

Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met een 17e-eeuwse kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2016, 2017 én 2018 door Land van ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Limburg!

De tuinen variëren in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers, en meer dan 8.000 rozen de grootste tuin. De Water- en Beeldentuin omvat een jaarlijks wisselende beeldenexpositie. De subtropische kas Casa Verde is voorzien van drie beplantingzones; de (sub)tropen, het mediterrane klimaat en een droge zone. De Vallei bestaat uit een lint aan diverse tuinbelevingen uit alle windstreken. Maar er zijn ook kleinere gethematiseerde tuinen zoals de Italiaanse tuin, de Japanse tuin of de Moes- & Groentetuin. In de schaduw van het Kasteel bevindt zich de Rododendrontuin met een prachtige collectie Rododendrons. Op een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en watervallen. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring.

Het omgrachte kasteel is gelegen op een historische buitenplaats en heeft een grootse uitstraling die terugvoert naar de 17e eeuw. De Bel-etage is historisch ingericht, hier beleeft men de geschiedenis van Kasteel Arcen. De kamers op de Bel-etage dienen als expositieruimte voor gethematiseerde bloemsierkunst met wekelijks wisselende thema’s.

Inclusief
- vervoer per touringcar
- koffie/thee met vlaai
- entree Kasteeltuinen
- lunch

Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen