Nationale Park De Hoge Veluwe

Kunst en natuur in het Nationale Park De Hoge Veluwe

“Een bezoek aan het 5,400 ha grote Park betekent vermaak voor jong en oud met alle verschillende oud- Veluwse landschappen op loop- en fietsafstand van elkaar. Fietsen is de ideale manier om het Park te verkennen. Stap op één van de 1800 gratis Witte Fietsen en ontdek zonder te verdwalen dit grootste natuurgebied van Nederland. Uiteraard is het Park ook per bus en per auto te bezoeken.

Nationale Park De Hoge Veluwe

Actief buiten
Een natuurgebied dat zo gevarieerd is als
Het Nationale Park De Hoge Veluwe, schreeuwt erom ontdekt te worden. Dat ontdekken houdt nooit op, want het jaargetijde, de lucht, het licht, ze zijn nooit hetzelfde. Wees beducht op onverwachte ontmoetingen. Dieren zoals herten, reeën, wilde zwijnen en moeflons lopen los rond in het Park. Het kan zo maar gebeuren dat u oog in oog komt te staan met één van deze Parkbewoners.

Op pad met kenners
De boswachter, die al bijna 40 jaar voor het Park werkt, begeleidt op verzoek wandeltochten waarbij het thema en tijd in overleg worden bepaald. De boswachter
neemt u mee naar plekken waar u als reguliere bezoeker anders niet komt. Juist hij kent als geen ander de bijzondere plekken in het Park. Zelf een mooie combinatie maken van natuur en kunst? Dat kan tijdens de workshop Landart: zelf kunst maken in de natuur en ván natuur onder begeleiding van een beeldend kunstenaar.

Drie musea
Een dag in het Park is niet compleet zonder een bezoek aan de musea in het Park. Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd. Omdat het de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld bezit, maar ook werken van o.a. Mondriaan, Picasso en Renoir te bewonderen zijn.

Plan ook zeker een rondleiding door het Jachthuis Sint Hubertus. Dit voormalig buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller wordt gezien als één van de belangrijkste monumenten van Nederland. Dit ‘Gesamtkunstwerk’ werd ontworpen door de beroemde architect H.P. Berlage en de bouw werd voltooid in 1920. Tijdens een rondleiding wordt duidelijke hoe vooruitstrevend de bouw is geweest en zelfs in deze tijd nog steeds is.

En tot slot, het Museonder; het eerste ondergrondse museum ter wereld. Het Museonder geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger geleefd heeft. De tentoonstelling neemt u mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk belandt u zelfs in het middelpunt van de aarde.

Trek gekregen na een dag vol kunst en natuur? Bezoek het Parkrestaurant voor een heerlijk gerecht of kleine snack. Vraag ons naar de combinatiemogelijkheden om uw dag in te delen.

Nationale Park De Hoge Veluwe
Nationale Park De Hoge Veluwe
Nationale Park De Hoge Veluwe
Nationale Park De Hoge Veluwe
Nationale Park De Hoge Veluwe