Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum is een populaire bezienswaardigheid. Dit uit achttien authentieke gebouwen bestaande museum, gelegen in een parkgebied, neemt je mee naar het Twente van vroeger.

Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen, ieder met z’n eigen inventaris en verhaal, en veel gebruiksvoorwerpen een boeiend beeld van het leven op het platteland in Twente zo’n 100 jaar geleden. Het museum vertelt ook het verhaal van de ‘Heeren’, de bestuurders van vroeger, de commandeur, de Drost en de Hofmeier.

Programma
Na het vertrek vanaf uw opstapplaatse rijden we naar het Openluchtmuseum in Ootmarsum. Onderweg geniet u van een kopje koffie of thee met gebak. Een gids in het museum neemt u mee over het terrein en vertelt hoe de mensen vroeger leefden; dichtbij de natuur, sober, zelfvoorzienend en eenvoudig. Onderwerpen als land bewerken, wonen, tradities en kleding komen voorbij. Natuurlijk is er gelegenheid om ook zelf het Openluchtmuseum te ontdekken.

Inclusief
- vervoer per touringcar
- koffie/thee met gebak
- entree Ootmarsum

Optioneel
- diner op terugweg

Tip: Het openluchtmuseum is prima te combineren met bijvoorbeeld het Onderwijsmuseum in Ootmarsum. Een bezoek aan het schoolmuseum is een echt Feest der Herkenning. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Openluchtmuseum Ootmarsum
Openluchtmuseum Ootmarsum
Openluchtmuseum Ootmarsum
Openluchtmuseum Ootmarsum