Royal Leerdam Crystal

Gloeiend genieten bij Royal Leerdam Crystal

Uw bezoek aan Glasstad Leerdam is niet compleet zonder een kijkje te nemen in de eeuwenoude Kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal.

Royal Leerdam Crystal

Ontdek de historie van het wereldberoemde Leerdamse kristal en zie waar het allemaal begonnen is. Royal Leerdam Crystal is de baker-mat van de Nederlandse glas- en kristalcultuur. Sinds 1878 worden er in de Leerdamse Kristal-fabriek prachtige kunst- en sierobjecten ver-vaardigd door een team van meesterglasblazers en -slijpers, dat het vak van generatie op generatie heeft geleerd. Alle objecten van Royal Leerdam Crystal worden met de hand gevormd en met de mond geblazen. Alles volgens oude tradities, maar naar hedendaags ontwerp.

Programma
Wij verwelkomen u graag in De Kristalwinkel van Royal Leerdam Crystal, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee de uitgebrei-de kristalcollectie kunt bewonderen. Vervol-ge ns start de rondleiding door historische fabriek anno 1878 waar u het oude ambacht glasblazen van dichtbij beleeft, onder begelei-ding van een ervaren gids. Voel de gloed van de ovens en zie hoe de meesterglasblazers en -slijpers prachtige objecten vormen van Cristal Supérieur, de meest zuivere kristalsoort van Europa. Een unieke ervaring! Na de rondleiding staat een rondvaart over de rivier de Linge op het programma. Aan de rand van het oude centrum van Leerdam stapt u aan boord van één van de schepen. Terwijl de boot  langs het prachtige Betuwse landschap voert, geniet u van een “Betuwse lunch”.

Inclusief
•    vervoer per touringcar
•    koffie/thee en een koekje
•    entree en rondleiding Kristal-fabriek
•    rondvaart over de Linge
•    Betuwse lunch

Royal Leerdam Crystal
Royal Leerdam Crystal