Volendam en Marken

De dijk van Volendam moet u beslist eens bewandeld hebben

Proef de sfeer van de vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes. Geniet van het uitzicht op de haven en het water. Met een wandeling door Het Doolhof ervaart u het unieke gevoel van een eeuw geleden. De stille straatjes en de bootjes die af en aan naar het afgelegen Marken varen. Niet voor niets dat dit vissersdorp vanaf 1880 door beroemde schilders werd vereeuwigd. Een dorp dat bezongen wordt als de parel van de Zuiderzee.

Volendam en Marken

Programma
Na vertrek vanaf de opstapplaats rijden we naar de Simonehoeve bij Volendam. Hier wordt u ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens start een rondleiding vol met demonstraties en uitleg hoe kaas en klompen gemaakt worden. U kunt daarnaast alle overheerlijke kazen, vruchtenwijn en koekjes proeven. Na de uitgebreide Noord-Hollandse lunch rijden we naar Volendam waar ruim de tijd is om rond te wandelen en te genieten van de bijzondere dorpssfeer.

Om 15.30 uur gaan we aan boord van de Marken Express. Deze brengt ons over de Gouwzee naar Marken. Aan wal vallen direct de op terpen gebouwde huisjes op. Zo zijn ze beschermd tegen het hoge water. Wandel op uw gemak door de schilderachtige buurtjes en ontdek een uniek stukje historie. Rond 16.45 uur keert u, vanuit Marken, terug naar de opstapplaats.

Inclusief
- vervoer per touringcar
- koffie met gebak
- bezoek kaasboerderij Simonehoeve inclusief demonstratie en proeverij
- Noord-Hollandse lunch
- boottocht Volendam - Marken

Optioneel
- diner op de terugweg

Volendam en Marken