Airborne Museum

Dompel je onder in de wereldberoemde Slag om Arnhem

Het Airborne Museum is hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e -eeuwse Villa Hartenstein. Tijdens deze slag landden duizenden parachutisten en luchtlandingstroepen rond Arnhem in een poging om snel een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. In het mu- seum, voormalig hoofdkwartier van de Britse troepen, beleef je aan de hand van foto’s,  lms, verhalen en objecten hoe deze slag verliep.

Airborne Museum

Koffers vol Verhalen
Voor primair en voortgezet onderwijs zijn diverse educatieve programma’s ontwikkeld, waaronder ‘Koffers vol Verhalen’. Leerlingen maken met ‘Koffers vol Verhalen’ kennis met militairen, kinderen en volwassenen die de Slag om Arnhem hebben meegemaakt. Na een uitgebreide introductie door een muse- umdocent over de slag en het programma gaan de leerlingen in tweetallen op onder- zoek uit in het museum. Aan de hand van ob- jecten en aanwijzingen in hun koffer, leren ze over de ervaringen van militairen en burgers die bij de Slag om Arnhem betrokken waren. Afsluitend wordt er een bezoek gebracht aan de ondergrondse Airborne Experience . In de Airborne Experience doorloop je letterlijk, stap voor stap, het verhaal van de Slag om Arnhem. Je stapt er in de voetsporen van een Britse parachutist en gaat op missie...

Uitbreiden educatieve programma’s
Educatieve programma’s zijn uit te breiden met een ooggetuigenverhaal en een bezoek aan de Airborne Begraafplaats. Op de be- graafplaats geeft de museumdocent de vaak zeer jonge gesneuvelde soldaten een gezicht door hun persoonlijke verhaal te vertellen.

Kern- en leerdoelen PO en VO
Al het lesmateriaal en de activiteiten sluiten nauw aan bij de kern- en leerdoelen van het Primair en Voortgezet Onderwijs en worden in samenwerking met docenten ontwikkeld en getest.

Airborne Museum