Archeon

Terug tot de prehistorie in Archeon

Stap middenin de geschiedenis in Archeon en ontdek het oeroude Nederland, want alle gebouwen en hutten hebben in ons land gestaan of staan nog steeds in Nederland. Bezoek ook het Romeins Museum en ontdek of er ook Romeins bloed door jouw aderen stroomt. Dagelijks een spannend en spectaculair gladiatorengevecht in de Arena. 

Archeon

Een spannend en leerzaam dagje uit!
Ga mee op reis héél ver terug in de tijd van de jager-verzamelaars. Maak kennis met de jagers en ontdek hoe zij leefden. Bezoek de mesohut en zie hoe men vroeger woonde. Kom meer te weten over de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd. Ga kano varen en vuurmaken!

In het Romeinse stadje kun je exerceren met een soldaat, een bula maken of de kruiden- speurtocht doen. Ga een kijkje nemen in het Badhuis, de tempel en de Romeinse Herberg. En natuurlijk mis je het Gladiatorengevecht in de Arena niet.

In de middeleeuwen leef je in de 14e eeuw. In het stadje Gravendam wordt hard gewerkt door de ambachtslieden. Ga op bezoek bij de houtbewerker, de smid of de chirurgijn. Maak zelf een vilten bandje en doe mee met boogschieten en zwaardvechten.

Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon
Archeon