Buitencentrum Boomkroonpad

Het Boomkroonpad is genieten van de natuur op hoog niveau

In de bossen van Gieten en Borger heeft Staatsbosbeheer een bijzondere natuurattractie, waar je het bos op een unieke manier kunt beleven. Buitencentrum Boom- kroonpad start in de worteltunnel, waar het leven onder de grond is nagebootst. Vervolgens klim je omhoog naar de toppen van de bomen. Het pad gaat steeds hoger, tot de uitkijktoren die een prachtige gezicht over het bos geeft.

Buitencentrum Boomkroonpad

Het wandelpad tussen de toppen van de bomen is door Staatsbosbeheer ontwikkeld om je het bos vanuit een heel ander perspectief te laten beleven. Je bekijkt het bos als het ware door de ogen van de eekhoorn. De wandeling start in de worteltunnel en je klimt vanuit de wortels, door de boomstam naar de takken van de boom. Vervolgens wandel je tussen de boomtoppen door naar de uitkijktoren. Vanaf de uitkijktoren zie je boomtoppen en bos tot aan de horizon.

Leuke schoolreisjes in de natuur
Het Boomkroonpad ligt midden in de uitgestrekte bos- sen van in de prachtige de Drentse Hondsrug. Speciaal voor schoolklassen zijn er diverse speurtochten voor verschillende leeftijden, zoals het stoere Indianenpad, Simon Specht en het Kabouterpad. In het speelbos kun- nen kinderen uitgebreid spelen en boomhutten maken, water pompen of een dam aanleggen in de bosvijver. Er staan picknickbanken, vanwaar de leerkrachten kunnen genieten en toezicht houden op de spelende kinderen. Op de vuurplaats kunnen de kinderen zelf hun brood- jes bakken. Op aanvraag is ook een excursie met de boswachter mogelijk, zodat hij de mooiste plekjes kan laten zien en het bos op een bijzondere manier kan laten beleven.

Bospaviljoen de Woudstee
Bij Paviljoen de Woudstee is het heerlijk toeven. Er zijn diverse mogelijkheden om met de schoolklas te lunchen of te snacken.

Buitencentrum Boomkroonpad
Buitencentrum Boomkroonpad