De Spelerij

De Spelerij is een uniek speel- doe- en ontdekpark. Er staan kunstwerken en speelob- jecten die bedacht zijn door beeldend kunstenaar Jos Spanbroek. Het zijn fantasievol- le constructies die je zelf in beweging kunt zetten en waar je mee kunt spelen.

De Spelerij

De Uitvinderij is een werkplaats waar je zelf kunststukken kunt maken. Je kunt plastic buigen,  guurzagen, piepschuim snijden, vacuüm vormen, naamplaatjes slaan, een verf-spetterteke- ning maken en metaal bewerken met echt gereedschap.

Scholen en Groepen
Al meer dan 30 jaar is De Spelerij/ De Uitvinderij een plek waar scholen en groepen met hun kinderen graag komen. De hele dag met de kinderen op stap om samen De Spelerij te ervaren. Werken in De Uitvinderij of kijken naar de fantasievolle voorstelling in het thea- ter, samen lunchen met zelfgebakken broodjes en natuurlijk heel veel spelen. Een schoolreis als inspiratie voor de techniekles. Dus ook als educatief uitje is De Spelerij/De Uitvinderij zeer geschikt.

Dagprogramma
Het dagprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:
• Alle kinderen spelen in De Spelerij;
• Alle kinderen lunchen met zelfgebakken-broodjes incl. een glas limonade*;
• Kinderen van groep 1 t/m 4 krijgen een voorstelling in het theater;
• Kinderen van groep 5 werken in de maanden april t/m juli in De Uitvinderij. In de maanden augustus en septembergaat groep 5 naar het theater;
• Kinderen van groep 6 t/m 8 werken in De Uitvinderij waarbij de kinderen van groep 8 gaan metaal bewerken en puntlassen.

De Spelerij
De Spelerij