Deltapark Neeltje Jans

Op avontuur bij Deltapark Neeltje Jans!

Bij Deltapark Neeltje Jans leer je alles over de Deltawerken en watersnoodramp van 1953, krijg je een kijkje in het onderwaterleven van de Oosterschelde en de Noordzee en beleef je leuke shows van onder andere zeehonden en zeeleeuwen.

Deltapark Neeltje Jans

De deltawerken zijn wereld beroemd
Nederland ligt voor meer dan helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltawer- ken Neeltje Jans kun je de geschiedenis van dichtbij opnieuw meemaken: van interessante exposities over de Deltawerken tot de gloednieuwe Delta Experience, waarin je met behulp van de nieuwste 3D animatietechnieken zelf kunt ervaren hoe het is om midden in een enorme storm te staan. Ook de diverse tentoonstellingen, lms en bezichtigingen van de stormvloed- kering geven je een indruk van de enorme kracht van het water.

Er is nog veel meer te beleven!
Maak een indrukwekkende wandeling door het binnenste van de stormvloedkering en ontdek het onderwaterleven van de Oosterschelde. In het gigantische Bluereef Aquarium Zeeland sta je oog in oog met de tropische haaien en kun je de roggen aaien. Verkoeling vind je op de spectaculaire waterglijbaan en in het aquapark met daarin de waterspeelplaats de nieuwste attractie de ‘Aquasplash’! Een bezoek is pas echt compleet als je de leuke zeehonden- en zeeleeuwhondenshows hebt gezien, in de walvisexpositie bent geweest en in de orkaanmachine de kracht van de wind in een echte storm hebt ervaren.

 

Deltapark Neeltje Jans
Deltapark Neeltje Jans