Maritiem Museum Rotterdam

Midden in het bruisende hart van Rotterdam ligt het Maritiem Museum. Ontdek de maritieme wereld van vroeger, vandaag en morgen die in het museum tot leven komt voor jong en oud.

Maritiem Museum Rotterdam

Professor Plons Op de vernieuwde kinder-doe-expo Professor Plons leren kinderen Professor Plons en zijn vrienden Kapitein Kurk, Sai-Ling, Mecha Mo en Dobber kennen die op het punt staan met hun schepen op wereldreis te vertrekken. Er moet nog veel gebeuren voor vertrek en kinderen kunnen daar goed bij helpen: schepen laden en lossen, netten binnenhalen, containers hijsen en een maaltje koken in de kombuis. Aan boord van het futuristische schip van de professor maken ze kennis met echte museumcollectie.

Educatieve programmas voor alle niveaus
Leerlingen kunnen met de Museumsporen zelfstandig het museum ontdekken. Maar het museum biedt ook een ruim aanbod van educatieve programma’s voor alle niveaus.

Onder de loep
Zin in een museumbezoek, maar niet in uitgebreide voorbereiding? Kies dan voor ‘Onder de loep’. De kinderen gaan in drie tentoonstellingen aan de slag met een favoriet object naar keuze. Ze bestuderen het, doen metingen, stellen de waarde vast en geven hun mening. Zo kruipen ze in de huid van een museumconservator en leren ze de museumwereld van binnenuit kennen.