Nederlands Watermuseum

Beleef een spetterend en educatief uitje!

Het Nederlands Watermuseum is een interactief museum over alle aspecten van water, gevestigd in de oude Begijnenmolen uit de 13e eeuw, gelegen aan de Sint Jansbeek in het monumentale park Sonsbeek. Een écht doe-museum waar je van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in diverse landen. Hoeveel liter water denk jij dat je per dag verbruikt?

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum wil leerlingen op een eigentijdse en interactieve manier bewust maken van water in hun eigen leven, in Nederland en de rest van de wereld en leren hoe zij zelf in het dagelijks leven water kunnen besparen. Schoon drinkwater wordt namelijk steeds schaarser. Daarom heeft het museum lespakketten gemaakt voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs en voor diverse niveaus van het voortgezet onderwijs.

Bij de lespakketten is een bezoek aan het museum altijd het uitgangspunt. De pakketten voor het basisonderwijs bestaan altijd uit drie onderdelen: de voorbereiding op school, het museumbezoek(twee uur) en een verwerkingsles. De lespakketten zijn ook geschikt voor speciaal onderwijs. Ze kunnen worden aangepast aan het niveau van de leerlingen. De lespakketten voor het voortgezet onderwijs worden geheel in het museum uitgevoerd.