Pyramide van Austerlitz

Een stukje Egypte in Nederland

Midden in Nederland staat een ‘Egyptische’ piramide met een obelisk er bovenop: de Pyramide van Austerlitz. Gebouwd in 1804 door Franse en Nederlandse soldaten. De soldaten zijn allang verdwenen, maar de piramide staat er nog. Kom ook met je klas! Beklim de Pyramide, vermaak je in de speeltuin en leer over de Franse tijd.

Pyramide van Austerlitz

Er is speciaal voor het basis onderwijs een tas samengesteld waarmee begeleiders direct met de leerlingen (zonder gids) bij de Pyramide aan de slag kunnen. In de tas zitten opdrachtenboekjes, een handleiding en muntjes voor de speeltuin. Als je bij de Paasheuvelgroep logeert krijg je korting bij het beklimmen van de Pyramide.

Wil je al in de klas (groep 7 en 8) aan de slag met de Franse tijd? Bekijk dan ons uitgebreide lespakket met voorbereidingslessen en een rondleiding van een gids op locatie. In dit project ontdekken de leerlingen dat er in de Franse tijd een aantal belangrijke dingen in Nederland zijn geïntroduceerd waar we nu nog gebruik van maken, zoals je achternaam.

Op het terrein van de Pyramide vind je een uitgebreide speeltuin, een ruim terras met horeca en een informatiecentrum. Daarnaast leent de bosrijke omgeving zich uitstekend voor een prachtige wandeling.

Pyramide van Austerlitz
Pyramide van Austerlitz